Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Veilig onderweg in het voorjaar

Auto, caravan en camper

De lente is aangebroken, de temperatuur gaat langzaam omhoog. Campers, caravans en oldtimers komen uit de stalling en de auto wordt vaker ingeruild voor de fiets. Een heerlijke tijd van het jaar. Nu we met z’n allen weer meer de weg op gaan, is het goed om even stil te staan bij de risico’s die je loopt. En dan hebben we het niet alleen over verkeersveiligheid maar ook over mogelijke schades die op de loer liggen. Hoe kun je deze voorkomen en beperken?

Lakschade voorkomen of beperken

Gerard Nijmeijer van schadeherstelbedrijf Profix in Goor is zowel Univé-lid als met zijn bedrijf aangesloten bij Univé Oost. “Al jaren zien wij ieder voorjaar hetzelfde soort schademeldingen binnenkomen. Bij lakschade gaat het bijvoorbeeld om krasjes op de auto door een omgevallen fiets, vogelpoep dat te lang is blijven zitten op de auto of roestplekjes op het plaatwerk als gevolg van steenslag. We zien dat er dit jaar door de extreme kou in februari op veel plaatsen gaten in het wegdek zijn ontstaan. Hierdoor laten kleine steentjes los en dat leidde tot meer autoschade. Wees alert dus als je de weg op gaat. Dan kun je al veel schade voorkomen. Heb je toch schade opgelopen? Geen paniek! Bel naar Univé Oost om je verzekering te checken en rijd daarna direct even langs je schadeherstelbedrijf voor kosteloos en eerlijk advies. Ga vooral niet zelf proberen om krasjes, vlekken of deukjes weg te werken. Dan ben je vaak nog veel verder van huis.”

Op vakantie met de camper of caravan

“Kijk je uit naar een vakantie met eigen caravan of camper? Check dan voor vertrek of alle ramen en deuren nog goed sluiten. Zijn de kitnaden verdroogd, kapot of verouderd? Zorg dan dat ze vervangen worden en voorkom waterschade door lekkage. Rijd je op de camping onverhoopt met je wielen langs een paaltje of stoeprand? Laat dan niet alleen je velgen bijspuiten om roest te voorkomen, maar check ook of je banden geen scheurtjes hebben opgelopen. Hierdoor kun je een klapband voorkomen. Iets waar natuurlijk niemand op zit te wachten tijdens de vakantie. Nog een tip voor onderweg: rijd niet te dicht op je voorganger. Hierdoor verklein je de kans op ruitschade door losliggende steentjes. En draag een zonnebril om goed zicht te kunnen houden bij laagstaande zon. Vergeet ook niet om je rijstijl aan te passen op het weer, want wanneer het bijvoorbeeld een lange tijd droog is geweest en het regent ineens, dan kan het glad zijn op de weg door vettige oliesporen. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Maar daardoor kun je wel gevaarlijke situaties voorkomen, met grote schadeposten tot gevolg.”

Jouw vervoersmiddel goed verzekerd!

Heeft jouw vervoersmiddel onverhoopt toch schade opgelopen? Dan is het belangrijk dat je goed verzekerd bent! Als klant bij Univé kun je extra korting krijgen als je bijvoorbeeld een auto-, motor-, fiets- of caravanverzekering afsluit. Wij helpen je graag aan een compleet advies. Naast een goede verzekering helpen wij je ook graag met de beste hulp bij pech onderweg. Juridische hulp bij het verhalen van schade voor alle gezinsleden als deelnemer in het verkeer. En we zorgen ervoor dat alle inzittenden goed verzekerd zijn. Wanneer je meerdere schadeverzekeringen bij Univé hebt, krijg je korting op jouw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé krijg je 1% korting op de totale premie. Voor de korting hoef je niets te doen. Sluit de verzekering af en Univé controleert of je meerdere Univé verzekering hebt. Vervolgens verreken we direct jouw korting! Deze korting kan oplopen tot wel 10%!

Ga jij zonder zorgen eropuit?

Of je nou een blokje om fietst, eindelijk je motor weer uit de schuur kunt halen of geniet van een mooie rit in je oldtimer. Risico's als een klein ongelukje of pech onderweg liggen dan vaak op de loer. Lees meer over onze mooi-weer-verzekeringen of maak direct een afspraak met één van onze adviseurs. Zij brengen graag jouw verzekeringen in kaart om te kijken of jij zonder zorgen eropuit gaat.

Lees meer Maak een afspraak