Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Veilig onderweg

in het voorjaar

Veilig opweg met auto, caravan, camper, oldtimer, motor of fiets

De lente is aangebroken, de temperatuur gaat langzaam omhoog. Campers, caravans, oldtimers en motoren komen uit de stalling en de auto wordt vaker ingeruild voor de fiets. Een heerlijke tijd van het jaar. Nu we met z’n allen weer meer de weg op gaan, is het goed om even stil te staan bij de risico’s die je loopt. En dan hebben we het niet alleen over verkeersveiligheid maar ook over mogelijke schades die op de loer liggen. Hoe kun je deze voorkomen en beperken?

Lakschade voorkomen of beperken

Gerard Nijmeijer van schadeherstelbedrijf Profix in Goor is zowel Univé-lid als met zijn bedrijf aangesloten bij Univé Oost. “Al jaren zien wij ieder voorjaar hetzelfde soort schademeldingen binnenkomen. Bij lakschade gaat het bijvoorbeeld om krasjes op de auto door een omgevallen fiets, vogelpoep dat te lang is blijven zitten op de auto of roestplekjes op het plaatwerk als gevolg van steenslag. Zorg er dus voor dat jouw auto niet te dichtbij een fiets geparkeerd staat én haal vogelpoep zo snel mogelijk van jouw auto af. Wees alert, dan kun je al veel schade voorkomen. Heb je toch schade opgelopen? Geen paniek! Bel naar Univé Oost om je verzekering te checken en rijd daarna direct even langs je schadeherstelbedrijf voor kosteloos en eerlijk advies. Ga niet zelf proberen om krasjes, vlekken of deukjes weg te werken. Vaak wordt een schade daar alleen maar groter door.”

Op vakantie met de camper of caravan

Heerlijk genieten van tripjes met je camper of met de caravan naar een mooie camping in Nederland of het buitenland? Ook dan hebben we een aantal tips voor je! Check voor vertrek of alle ramen en deuren nog goed sluiten. Zijn de kitnaden verdroogd, kapot of verouderd? Dan is het verstandig om ze te vervangen. Zo voorkom je waterschade door lekkage. Rijd je op de camping per ongeluk met je wielen tegen een paaltje of stoeprand? Controleer dan  of je banden geen scheurtjes hebben opgelopen. Zo kun je een klapband voorkomen, want daar zit je niet op te wachten tijdens de vakantie. Als laatste geven we je nog graag even mee dat het verstandig is om je rijstijl aan te passen op het weer. Wanneer het bijvoorbeeld een lange tijd droog is geweest en het regent ineens, dan kan het glad zijn op de weg door vettige oliesporen. Niet iedereen is zich daarvan bewust. Het zal niet de eerste keer dat er hierdoor  gevaarlijke situaties ontstaan, met veel schade tot gevolg.”

Jouw vervoersmiddel goed verzekerd!

Heeft jouw vervoersmiddel onverhoopt schade opgelopen? Dan is het fijn dat je goed verzekerd bent. Als klant bij Univé kun je extra korting krijgen als je bijvoorbeeld een auto-, motor-, fiets- of caravanverzekering afsluit. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Wij helpen je graag met een compleet advies. Naast een goede verzekering helpen wij je ook graag met de beste hulp bij pech onderweg. Juridische hulp bij het verhalen van schade voor alle gezinsleden als deelnemer in het verkeer. En we zorgen ervoor dat alle inzittenden goed verzekerd zijn. Wil je onbezorgd de weg op dit voorjaar? Maak dan nu een afspraak met jouw Univé-verzekeringsadviseur!  

Ga jij zonder zorgen eropuit?

Of je nou een blokje om fietst, eindelijk je motor weer uit de schuur kunt halen of geniet van een mooie rit in je oldtimer. Risico's als een klein ongelukje of pech onderweg liggen dan vaak op de loer. Lees meer over onze mooi-weer-verzekeringen of maak direct een afspraak met één van onze adviseurs. Zij brengen graag jouw verzekeringen in kaart om te kijken of jij zonder zorgen eropuit gaat.

Lees meer Maak een afspraak