Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Veilig de weg op in de winter

Veilig de weg op in de winter

Het is winter en dat is een belangrijk moment om een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen voordat je de weg op gaat. Zitten de winterbanden al onder je auto? Ligt er een ijskrabber in het dashboardkastje? Passen je sneeuwkettingen op je huidige auto? Wanneer je goed voorbereid de weg op gaat, voorkom je eventuele schades en/of ongevallen. Niet alleen je auto, maar ook je fiets verdient aandacht!

Winter tips voor automobilisten

Niemand wil bij -5 graden langs de kant van de weg komen te staan. Laat staan dat je auto schade oploopt doordat het glad is op de weg of doordat het zicht minimaal is. Toch krijgen wij in deze tijd van het jaar veel schademeldingen binnen. Op basis van deze ervaringen, willen we graag een aantal tips met je delen:

 • Auto starten? Zet eerst het contact aan, wacht tien tellen en start dan pas door.
 • Elektrische auto? Voorkom dat de laadkabel vast vriest in de laadpaal.
 • Zorg voor goede winterbanden en in neem sneeuwkettingen mee op wintersport.
 • Let op dat de ruitensproei-vloeistoftank is gevuld met vloeistof die geschikt is voor de winter.
 • Check zo nu en dan of de koelvloeistof nog op peil is.
 • Houd afstand als de wegen glad zijn.
 • Draag een zonnebril in de auto als de zon laag staat.

Heb je toch pech met je auto? Met de aanvullende dekking Univé Pechhulp op jouw autoverzekering staat de professionele hulpdienst altijd voor je klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Winter tips voor fietsers

Uit onderzoek blijkt dat een koude, natte winter leidt tot meer ongelukken op de fiets. Denk voordat je op de fiets stapt in deze tijd van het jaar dan ook even goed na hoe je eventuele schades en/of ongevallen kan beperken. We helpen je graag op weg met deze tips:

 • Zorg voor goedwerkende fietsverlichting. 
 • Smeer je fietsketting met kettingolie voor natte condities.
 • Pas je snelheid aan bij sneeuw, regen of slecht zicht.
 • Draag fluorescerende kleding als je elektrisch fietst.
 • Bewaar je fietsaccu op kamertemperatuur, niet in de schuur.
 • Heb je een velgrem? Verwijder het ijs op de velgen.

Als je onverhoopt bij een fietsongeval lichamelijk letsel oploopt, kan dat enorme gevolgen hebben voor de rest van je leven. Bovendien kun je voor hoge kosten komen te staan, bijvoorbeeld als er aanpassingen in je woning nodig zijn. Een ongevallenverzekering kan dan uitkomst bieden.

Laat je niet afleiden

Naast het feit dat je goede voorbereidingen kunt treffen om veilig de weg op te gaan, is het belangrijk dat je je niet laat afleiden als je onderweg bent. Gebruik daarom geen smartphone terwijl je fietst of auto rijdt. Univé ontwikkelde samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een quiz over rijden zonder afleiding. Weet jij hoe het zit met de gevolgen van afleiding in het verkeer? Het partnership met VVN is voor Univé een logische vervolgstap op weg naar meer verkeersveiligheid en een groter verkeersbewustzijn.

Ga veilig de weg op in de winter

De winter is weer in Nederland. Een belangrijk moment om een aantal veiligheidsmaatregelen te treffen. Ga jij veilig de weg op in de winter? Sluit gemakkelijk en snel de Univé-autoverzekering af. Keuze uit: WA, WA+ of All Risk. Gaat het dan toch mis? Bij autoschade staan we dag en nacht voor je klaar.

 

Bereken je premie online Meer infomatie