Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Veilig op weg met je motor

In de zomer lekker rond toeren op je motor geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Rijden over dijken, langs rivieren of op kronkelende boswegen; dat is optimaal genieten. In deze tijd van het jaar trekken motorrijders er weer massaal op uit. Begrijpelijk, maar niet zonder risico’s. Jaarlijks overlijden er in Nederland zo'n vijftig motorrijders. De meeste dodelijke slachtoffers zijn tussen 40 en 49 jaar.

Als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. In de meeste gevallen loopt het gelukkig goed af, maar als een motorongeluk schade met zich meebrengt, loopt dit al snel in de duizenden euro’s.

Kans op schade beperken

Wil je de kans op een motorongeluk met schade aan je motor beperken? We hebben een aantal tips voor je:

1. Neem geen voorrang waar je het niet hebt

Stop bij iedere kruising waar je geen voorrang hebt en kijk goed of er geen automobilisten aankomen die je voor moet laten. Omdat je op de motor kwetsbaarder bent dan een automobilist, kun je maar er geen enkel risico nemen.

2. Pas je snelheid aan als situaties daarom vragen

Een scherpe bocht, een drukke weg, een bebouwde kom; neem altijd gas terug zodat het veilig voelt voor zowel jezelf als je medeweggebruikers.

3. Draag altijd beschermende motorkleding

Mocht je onderuit gaan met je motor, dan kun je jezelf lichamelijk letsel besparen door een goed motorpak te dragen. Ga op een mooie zomerdag dus nooit in je korte broek op de motor rijden.

Onderhoud & verzekering

De meeste motorrijders zijn hobbyisten en onderhouden hun motor heel goed. Dat is belangrijk om je veiligheid op de weg te garanderen. Ook als is een jaarlijkse APK-keuring niet verplicht, wij adviseren je wel om je motor ieder jaar een keer na te laten kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Vergeet ook niet een passende motorverzekering af te sluiten. Bij Univé Oost kan dat al vanaf € 3,37 per maand inclusief 24/7 pechhulp. Heb je vragen? Rijd dan gerust even naar een Univé-winkel bij jou in de buurt.