Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Hoe onderhoud

je de cv-ketel?

Waarom is cv-ketel onderhoud belangrijk?

Wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je cv-ketel? Dan is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Een nieuwe cv-ketel kan na 3 jaar zonder schoonmaken al de eerste storingen vertonen. Met periodiek onderhoud van je cv-ketel, verklein je de kans op onnodige reparatiekosten en kun je ervan uitgaan dat deze minimaal 15 jaar mee gaat. Bovendien verhoog je hiermee de brandveiligheid in je huis. Ontstaat er brandschade door een cv-ketel die niet onderhouden is, dan wordt de schade niet altijd vergoed. Wist je dat?

Warmte & veiligheid

Bij een periodieke onderhoudsbeurt van je cv-ketel, wordt er niet alleen gekeken naar slijtage, beschadigingen en verborgen gebreken maar wordt de cv-ketel ook opnieuw ingesteld. Hierdoor vergroot je direct het rendement en ben je verzekerd van een warm huis en warm (douche)water. Ook de rookgas afvoer wordt gecontroleerd, zodat de kans op het vrijkomen van koolmonoxide nihil is. Koolmonoxide is een giftig gas dat bij inademing kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en zelfs tot de dood.

Storing herkennen

Een storing herken je eenvoudig wanneer de cv-ketel een storingscode aangeeft, de radiatoren koud voelen of er geen warm water meer uit de kraan komt. Wil je niet voor gevaarlijke situaties en onverwachte reparatiekosten komen te staan? Dan is het cv-onderhoudsabonnement van Univé echt iets voor jou! Hiermee zorgen wij ervoor dat er elke 2 jaar een gecertificeerde onderhoudsmonteur bij je langs komt om je cv-ketel te checken en eventuele (tussentijdse) storingen te verhelpen. Bovendien blijft het dan altijd lekker warm in huis!

Heb je vragen?

Ons team helpt je graag!