Maandag 5 november verwelkomen wij u graag bij Schouwburg Amphion in Doetinchem. Ook dit jaar verrassen wij u met een inspirerende spreker: wetenschapsjournalist Diederik Jekel.  Vergeet u zich niet voor 30 oktober a.s. aan te melden?! Dat kan via het formulier hieronder.

Over Diederik

Diederik Jekel - Copyright Karen Scheffens

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en een boek. Hij behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010 en heeft daarna heel kort onderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist.

Diederiks doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en om te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Niet iets is om bang voor te zijn en zeker niet iets is dat niets met ons leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is het tevens onbegrijpelijker dan ooit vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën.

Programma

Univé Oost is betrokken bij de regio. Bijvoorbeeld met het Univé Oost Fonds. Dit fonds stelt jaarlijks € 50.000 beschikbaar voor lokale projecten en goede doelen met een maatschappelijke uitstraling. Tijdens de ledenbijeenkomst vindt de uitreiking van de cheques aan de prijswinnaars van dit jaar plaats.

19.30 Ontvangst met koffie en thee
20.00 Opening door de Raad van Bestuur van Univé Oost
20.15 Uitreiking cheques Univé Oost Fonds
20.45 Pauze
21.05 Wetenschapsjournalist Diederik Jekel
22.15 Informele borrel

Komt u ook?

We nodigen u van harte voor deze bijeenkomst, die plaatsvindt vanaf 20.00 uur in Schouwburg Amphion. Meld u snel hieronder aan om zeker te zijn van een plaats.