Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Preventietips voor agrarische bedrijven

Als ondernemer wil je dat je werkzaamheden altijd doorgaan. Een schade is immers een ingrijpende gebeurtenis die je bedrijf tijdelijk of soms zelfs definitief kan stilleggen. Daarom is het goed te weten dat er veel mogelijk is bij het voorkomen en beperken van schade op jouw agrarisch bedrijf. Hieronder vind je tips om veelvoorkomende risico’s op jouw bedrijf te verminderen en stilstand te voorkomen.

Klik op de linkjes voor informatie en tips over de elektra, hooibroei, blusmiddelen, zonnepanelen, Scope 10 inspectie of de Scope 12 inspectie.

Elektra

Met een veilige elektrische installatie heeft jouw bedrijf niet alleen een lagere kans op brandschade. Het is ook veiliger voor jouw personeel en de kans op uitval van apparatuur, bedrijfsstilstand en zelfs brand neemt af. Waar kun je als agrariër op letten en wat kun je doen om brand te voorkomen?

Lees meer

Hooibroei

Ieder jaar ontstaan er branden door hooibroei. Met alle gevolgen van dien. Het kan iedere agrariër en hobbyboer overkomen en daarom willen wij je helpen om het risico op hooibrand te beperken. Door het nemen van goede voorzorgsmaatregelen, verklein je de kans op hooibroei aanzienlijk.

Lees meer

Blusmiddelen

Als agrariër ben je verantwoordelijk voor de brandveiligheid op jouw bedrijf. Helaas bestaat er altijd een kans dat er brand uitbreekt. In zo’n situatie telt iedere seconde. Ontdek je een brand, dan kun je brandschade beperken door snel te handelen. Gebruik van een goed blusmiddel is hierbij essentieel.

Lees meer

Zonnepanelen

Als ondernemer met oog voor het milieu en een oplopende energierekening wil je graag verduurzamen. Steeds meer agrariërs kiezen daarom voor zonnepanelen op hun gebouwen. Ook verhuur van daken voor zonnepanelen komt steeds vaker voor. Heb je een agrarisch bedrijf en loop je ook met deze plannen rond? Of liggen de zonnepanelen al op je gebouwen?

Lees meer

Scope 10 inspectie

Veel branden bij agrarische bedrijven ontstaan door een defect in de elektrische installatie. Vaak door kapotte, overbelaste of niet goed aangesloten elektrische apparatuur. Ook niet vreemd, er komt immers steeds meer elektrische apparatuur bij.

Lees meer

 

Scope 12 inspectie

Met zonnepanelen op je gebouwen wil je er zeker van zijn dat alles veilig is. In de praktijk zie je nog wel eens dat zonnepanelen niet volgens de (wettelijke) eisen zijn aangelegd. Laat daarom een Scope 12 inspectie uitvoeren door een onafhankelijk erkend keuringsbedrijf.

Lees meer