Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Verzekeringen voor MKB'ers

Maak een afspraak

Veilig en zeker ondernemen als MKB'er:
Univé Oost helpt jou graag!

Ondernemen brengt kansen en zeker ook risico's met zich mee. Veiligheid en zekerheid spelen daarom een belangrijke rol voor jou als MKB’er, maar ook voor jouw privésituatie. Je onderneming op een slimme manier verzekeren is daarom belangrijk. Dit houdt in dat je afweegt welke risico’s je wel en welke je niet hoeft te verzekeren, zodat jij alleen de zakelijke verzekeringen afsluit die passen bij jou en je onderneming. Wij ontzorgen je zoveel mogelijk in dit traject, zodat jij je volledig kunt richten op de groei en bloei van jouw onderneming. Jouw belangen staan centraal. Onze adviseurs ondersteunen je graag bij het inschatten van de risico's binnen jouw bedrijf.

Maak een afspraak

Ons verzekeringsaanbod voor MKB'ers

Roerende zakenverzekering

Met de roerende zakenverzekering van Univé ben je verzekerd tegen schade aan bedrijfsmiddelen door brand, diefstal, storm en cybercriminaliteit.

 • Financiële zekerheid bij schade
 • Ook verzekerd tegen schade door extreme weersomstandigheden
 • Tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit
Meer informatie

Gebouwenverzekering

Gebouwen zijn vaak cruciaal voor de bedrijfsvoering. Met de gebouwen- verzekering van Univé ben je verzekerd voor schade aan bedrijfsgebouwen.

 • Dekt schade aan jouw gebouwen
 • Herstel van schade ook buiten openingstijden
 • Dekt ook de gevolgen van uitgebreide gevaren, zoals het omvallen van bomen
Meer informatie

Bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering

De bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering van Univé dekt vermogensschade die je veroorzaakt bij een opdrachtgever. Denk aan financiële schade of het schenden van intellectuele eigendomsrechten.

 • Geldig in heel Europa
 • Standaard eigen risico van € 250,- 
 • Verzekerd voor een bedrag tot € 2.500.000.-
Meer informatie

Arbeidsongeschiktheids- verzekering

Met de arbeidsongeschiktheids- verzekering (AOV) van Univé ben je verzekerd tegen inkomensverlies bij ziekte of een ongeval. Maak een afspraak met onze adviseur voor een AOV op maat.

 • Hulp bij preventie en re-integratie 
 • Bepaal zelf uw verzekerde inkomen 
 • Recht op een second opinion om de mate van arbeidsongeschiktheid te bepalen
Meer informatie

Bedrijfsautoverzekering

Met de Univé bedrijfsauto- verzekering kun jij snel en goed verzekerd op weg met jouw bedrijfsauto of vrachtwagen. Denk hierbij ook aan aanvullende dekkingen, zoals inzittenden, rechtshulp verkeer, pechhulp en een eigen vervoerverzekering.

 • Lage premie en tot 80% no-claim korting
 • Schade snel en vakkundig afgehandeld
 • Tot 10% pakketkorting
Meer informatie

Werkmaterieelverzekering

Met de werkmaterieelverzekering van Univé zijn al jouw machines en werktuigen goed verzekerd. Denk hierbij ook aan aanvullende dekkingen, zoals aanrijdingsschade, eigen gebrek, rechtsbijstand en inzittenden.

 • Lage premie
 • Direct de maximale 55% no-claim korting
 • Schade snel en vakkundig afgehandeld
Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering

In het geval van een juridisch conflict rondom je bedrijf is het verstandig om een goede jurist in te schakelen. Met de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé ben je verzekerd van professionele juridische hulp.

 • Meest uitgebreide dekking bij geschillen
 • Gratis juridische preventiedienst
 • Korte wachttijden
Meer informatie

Werknemersschade- verzekering

Met de werknemersschadeverzekering (WSV) van Univé ben je verzekerd tegen schade die jouw werknemers oplopen terwijl zij werkzaamheden uitvoeren. Denk aan inkomensverlies of schade door een ongeluk.

 • Persoonlijke service en advies
 • Aansprakelijkheid is geen voorwaarde voor betaling
 • Tot 10% pakketkorting 
Meer informatie

Verzuimverzekering

Een zieke medewerker kan veel gevolgen hebben voor jouw onderneming. Met de verzuim- verzekering van Univé ben je verzekerd tegen verzuimkosten. Onze adviseur geeft je graag advies over deze zaken.

 • Bedrijfscontinuïteit blijft gewaarborgd
 • Sluit aan op uw onderneming en CAO
 • Ondersteuning bij een goede uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter
Meer informatie

Persoonlijk verzekeringsadvies

Wij snappen dat jij door de vele bomen het bos misschien niet meer ziet. Daarom helpen wij jou graag om bewust te worden van de risico's die jij als ondernemer loopt. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken en de juiste zakelijke verzekeringen afsluiten. Wij gaan graag met jou in gesprek over jouw financiële toekomst. Tijdens dit gesprek krijg jij, naast een kop koffie, uitgebreid en persoonlijk advies. Ben je even te druk? Onze adviseurs kunnen ook bij jou op de zaak langskomen. Zij zijn betrokken en ervaren. Het is hun missie om samenmet jou het leven veiliger en zekerder te maken.

Maak een afspraak

Risico's voorkomen, beperken en dan pas verzekeren

"Natuurlijk mag iedere ondernemer voor zichzelf bepalen welke risico's hij wil nemen en welke niet. Daar laten wij jou vrij in. Zo kun jij als bedrijfseigenaar de continuïteit van hun onderneming waarborgen, zowel in goede als in slechte tijden."

"Ons doel is om bedrijven inzicht te geven in de risico's die zij lopen en hiermee de schadekosten, het regelwerk én de premies te beperken."

Jeanet Rexwinkel, MKB adviseur

Verzeker jezelf van rust

Gerustgesteld en zonder zorgen ondernemen? Regel op tijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Zonder vangnet van de overheid, ben je als ondernemer zelf verantwoordelijk bij langdurige ziekte of een ongeval. Samen gaan wij op zoek naar een passende zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou. Onze adviseurs hebben specialistische kennis in onze regio en denken graag met je mee. Wij kijken altijd naar de doelen en risico's van jouw onderneming, want elke onderneming is uniek. Zo geven wij je graag persoonlijk advies op maat en helpen wij jou bij het afwegen van de risico's.

Meer over AOV

Blogs voor MKB'ers

Uitbreiding bedrijfsactiviteiten

Nieuwe bedrijfsactiviteiten hebben vaak gevolgen voor de bedrijfsvoering. Onze adviseurs helpen jou graag in een persoonlijk adviesgesprek bewust te worden van de nieuwe risico's die hierbij horen.

 • Veiligheid en zekerheid staan centraal
 • Neem bij belangrijke wijzigingen contact op met onze adviseur
Lees het artikel

Wijziging van rechtsvorm

Bij elke rechtsvorm horen andere risico's. Hier horen ook andere verzekeringen bij. Onze adviseurs maken graag een nieuwe risicoanalyse zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken.

 • Bij het wijzigen van de rechtsvorm weeg je opnieuw de zakelijke risico's af
 • Onze adviseur maakt graag een nieuwe risicoanalyse voor jouw onderneming
Lees het artikel

Bedrijfsovername of opvolging

Veel ondernemers zijn niet bekend met de nieuwe risico's die ze lopen met het bedrijf dat ze hebben overgenomen. Wij geven jou als ondernemer graag passend risicoadvies na een bedrijfsovername of opvolging.

 • Onze adviseur ontzorgt je graag in het gehele proces
 • Wij kijken onder andere naar de nieuwe situatie, de branche en privéomstandigheden
Lees het artikel

Verduurzaming & MVO

Wij hopen dat wij door te werken aan een positieve klimaatverandering, duurzame mobiliteit, recycling, duurzaam bouwen en werken jou inspireren hetzelfde te doen.

 • Duurzame Zekerheid: Verwijderen van asbestdaken
 • Wij adviseren je graag over de verduurzaming van jouw bedrijf
Lees het artikel

Digitalisering

Wil jij digitaliseren? Ga dan eerst het gesprek met ons aan. Want door digitalisering veranderen de risico’s en dit heeft invloed op je verzekeringen.

 • Digitalisering opent veel deuren
 • Wees je bewust van de risico's van cybercriminaliteit
Lees het artikel

Univé Oost biedt uitgebreide dekking voor MKB bedrijven

Onze zakelijke rechtsbijstandverzekering is op 65 unieke kenmerken gewogen voor de ProductRating van MoneyView research. De Rechtshulp Verzekering Bedrijven MKB van Univé blinkt uit dankzij de meest uitgebreide dekking bij geschillen en een kortere wachttijd dan de rest van de markt. En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op.

Vragen? Neem contact op met de ondernemersdesk

Verzekeringsadvies voor MKB'ers

Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor persoonlijk advies over jouw zakelijke verzekeringen. De adviseurs komen graag langs, maar de keuze is aan jou.

Maak een afspraak

Cyberhelpdesk

Voorkomen, beperken en verzekeren staat bij Univé centraal. In het geval van cybercriminaliteit komt daar herstellen bij. Helaas krijgen jaarlijks 40% van de ondernemers te maken met schade door cybercriminaliteit. Hierbij is herstellen essentieel om verder te kunnen ondernemen. Daarom heeft Univé een speciale cyberhelpdesk die 24/7 klaarstaat voor onze Univé leden die met cybercriminaliteit te maken hebben of dit vermoeden.

Meer over Univé Cyberhulp

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Voor vragen of hulp kun je als MKB’er altijd bij onze ondernemersdesk terecht. Onze deur staat altijd open voor een kop koffie en een goed gesprek. Door onze rol als adviseur, bemiddelaar en verzekeraar bieden wij jou altijd de best passende oplossing. Ook als dit buiten Univé is in de vorm van verzekeringen van derden. Zo zorgen wij ervoor dat er altijd een geschikte oplossing is voor jou. Persoonlijk en dichtbij. Samen zorgen wij voor veiligheid en zekerheid.

Neem contact met ons op