Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Preventietips voor bedrijven

Als ondernemer wil je dat je werkzaamheden altijd doorgaan. Een schade is immers een ingrijpende gebeurtenis die je bedrijf tijdelijk of soms zelfs definitief kan stilleggen. Daarom is het goed te weten dat er veel mogelijk is bij het voorkomen en beperken van schade op jouw bedrijf. Hieronder vind je tips om veelvoorkomende risico’s op jouw bedrijf te verminderen en stilstand te voorkomen.

Klik op de linkjes voor informatie en tips over elektra, bouw- en preventieadvies, blusmiddelen, zonnepanelen, Scope 10 Elektra inspectie of de Scope 12 Zonnepanelen inspectie.

Elektra

Met een veilige elektrische installatie heeft jouw bedrijf niet alleen een lagere kans op brandschade. Het is ook veiliger voor jouw personeel en de kans op uitval van apparatuur, bedrijfsstilstand en zelfs brand neemt af. Waar kun je als ondernemer op letten en wat kun je doen om brand te voorkomen?

Lees meer

Bouw- en preventieadvies

Als ondernemer zit je niet te wachten op bedrijfsstilstand door schade of dure aanpassingen achteraf. Jouw adviseur brengt je in contact met een specialist die voorafgaand aan de bouw de situatie bekijkt. De specialist geeft je advies over hoe je schade door brand, storm, inbraak of waterschade kunt voorkomen of beperken. Het advies is geheel kosteloos voor klanten van Univé Oost. 

Lees meer

Blusmiddelen

Bezit jij een bedrijfspand of huur je er één? Dan ben je verantwoordelijk voor de brandveiligheid op jouw bedrijf. Helaas bestaat er altijd een kans dat er brand uitbreekt. In zo’n situatie telt iedere seconde. Ontdek je een brand, dan kun je brandschade beperken door snel te handelen. Gebruik van een goed blusmiddel is hierbij essentieel.

Lees meer

Zonnepanelen

Als ondernemer met oog voor het milieu en een oplopende energierekening wil je graag verduurzamen. Steeds meer ondernemers kiezen daarom voor zonnepanelen op hun gebouwen. Ook verhuur van daken voor zonnepanelen komt steeds vaker voor. Heb je een bedrijf en loop je ook met deze plannen rond? Of liggen de zonnepanelen al op je gebouwen?

Lees meer

Scope 10 Elektra inspectie

Veel branden bij bedrijven ontstaan door een defect in de elektrische installatie. Vaak door kapotte, overbelaste of niet goed aangesloten elektrische apparatuur. Ook niet vreemd, er komt immers steeds meer elektrische apparatuur bij.

Lees meer

 

Scope 12 Zonnepanelen inspectie

Met zonnepanelen op je gebouwen wil je er zeker van zijn dat alles veilig is. In de praktijk zie je nog wel eens dat zonnepanelen niet volgens de (wettelijke) eisen zijn aangelegd. Laat daarom een Scope 12 inspectie uitvoeren door een onafhankelijk erkend keuringsbedrijf.

Lees meer