Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Univé Rechtshulp
Jouw Partner in Juridisch Advies

Ontdek hoe Univé Rechtshulp je kan bijstaan bij alledaagse juridische kwesties. Met een toegewijd team van meer dan 300 professionals, bedienen we jaarlijks ongeveer 70.000 klanten met juridisch advies en de behandeling van diverse juridische dossiers.

Rechtsbijstand

Univé Rechtshulp biedt uitgebreide ondersteuning op diverse rechtsgebieden, waaronder:

  • Werk en Inkomen
  • Letsel en Verkeer
  • Consumentenzaken
  • Wonen & Bestuur

Daarnaast staan we klaar om MKB-klanten te adviseren over kwesties met betrekking tot:

  • De Onderneming
  • Het Bedrijfspand
  • Werknemers en personeel
  • Leveranciers en klanten
  • Letsel en verkeer

Wanneer komt Univé Rechtshulp van pas?

In alledaagse situaties is Univé Rechtshulp er om je te ondersteunen. Immers, een juridisch conflict ligt snel op de loer. Vanzelfsprekend adviseren we liever vooraf. Ook dat is mogelijk.

Stel je voor dat je zonnepanelen aanschaft om je woning te verduurzamen, maar ze blijken niet naar behoren te functioneren. In zo'n geval kan onze jurist je begeleiden bij het aanspreken van de aannemer, het opstellen van een ingebrekestelling, het inschakelen van een onafhankelijk deskundige, en zelfs het starten van een gerechtelijke procedure indien nodig.

Tegenslagen bij de aankoop van een woning

Bij de aankoop van een nieuwe woning kunnen zich onverwachte tegenslagen voordoen. Een veelvoorkomend probleem is funderingsproblematiek, waarvan veel kopers zich niet bewust zijn.

Univé Rechtshulp adviseert verkopers om eventuele funderingsproblemen duidelijk aan te geven aan kopers en dit op te nemen in de koopovereenkomst. Voor kopers is het raadzaam om zelf onderzoek te doen via bronnen zoals www.kcaf.nl om mogelijke funderingsproblemen te achterhalen.

Letselschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij letselschade helpen onze juristen je bij het verhalen van schade. Met de dekking Verkeer & Voertuigen ben je verzekerd voor juridische hulp bij het verhalen van (letsel)schade in het verkeer, ongeacht het voertuig.

Zelfs in gevallen van wegbeheerdersaansprakelijkheid, zoals een valpartij door een gebrek aan het wegdek, staat Univé Rechtshulp aan je zijde. Onze juristen nemen je zaak in behandeling, stellen de wegbeheerder aansprakelijk, en helpen je bij het verkrijgen van een rechtvaardige schadevergoeding.

Ontdek hoe Univé Rechtshulp jouw belangen behartigt in uiteenlopende juridische situaties. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning. 

Contact

Disclaimer: Dit zijn voorbeelden. Bij de behandeling van je zaak wordt naar de specifieke omstandigheden van uw zaak gekeken. Aan deze voorbeelden kun je geen rechten ontlenen.