Univé Oost helpt sportverenigingen in Twente en de Achterhoek

Al 52 sportverenigingen in Twente en de Achterhoek maakten deze week gebruik van een Univé Toolkit. Deze Toolkit bestaat uit materialen die sportverenigingen kunnen inzetten bij het hervatten van de sport waarbij ze zich houden aan de noodzakelijke coronamaatregelen. Zo kunnen sporters weer veilig sporten. De actieperiode loopt tot 2 juni 2020.

Univé Toolkit

Univé Oost maakte afgelopen vrijdag een gebaar naar alle sportverenigingen in de regio om hen te helpen bij het voorzien van de noodzakelijke middelen. Het sponsorbudget dat dit jaar was gereserveerd voor sportevenementen krijgt op deze manier een andere bestemming. “Met behulp van Supporter van Sport, het label dat Univé voert om sportinitiatieven dichterbij mensen te brengen, konden we het idee snel uitvoeren”. Zegt Marre Groothuis, community marketeer bij Univé Oost en verantwoordelijk voor de sponsoractiviteiten. 

Sponsor van sport

Evenementen als de Triathlon Holten-Markelo, het Marveldtournooi, Military Boekelo en veel kleine sportwedstrijden zijn dit jaar afgelast. En het is nog maar de vraag wat er straks met grote sportevenementen gaat gebeuren. Een hele domper voor de organisatoren, maar ook voor ons als sponsor van sport. We willen graag actief de sport blijven steunen en hiermee mensen met elkaar verbinden. Dat doen we immers al jaren. Ook al kunnen we elkaar in deze tijd fysiek minder opzoeken. Samen sporten en bewegen, op 1,5 meter afstand, maken we graag mogelijk bij onze sportverenigingen. We twijfelden daarom geen moment om dit gebaar te maken. Dat doen we gewoon! 

Samen sporten

Zelf heeft Marre altijd fanatiek gevolleybald. “Ik train elke maandag een groep van zes dames van 9 tot 12 jaar. Zij staan te popelen om weer in het veld te staan en actief bezig te zijn. Helaas is binnen sporten nog niet verantwoord. Daarom volleybal ik met de meiden buiten op een van de velden van onze lokale voetbalclub. Samen sporten is voor deze jonge meiden een uitlaat klep. Waar nu hun vrijheid wordt beperkt, ontstaat weer ruimte.” Elkaar ontmoeten door samen te sporten. 

Supporter van Sport

Met Supporter van Sport laat Univé zien wat er in het hart van de sportsamenleving gebeurd. Van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen. De afgelopen weken zijn workouts en Meet&Greets met bekende sporters op haar kanalen te vinden. Met daarbij het aanbieden van de Corona-toolkits voor sportverenigingen maken we samen sporten en bewegen mogelijk, voor iedereen.