Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300300 Maak een afspraak

Kabeljauw met salade van spruitjes en pompoen

Recept

Kabeljauw met salade van gegrilde spruitjes en pompoen

Bij Univé Oost vinden we vers en gezond eten belangrijk. Daarom inspireren we jou met lekkere verse recepten voor jou en je gezin! Wat eet jij vandaag? Op deze pagina vind je het recept voor kabeljauw met salade van gegrilde spruitjes en pompoen. Heerlijk als avondmaaltijd én gezond! 

Benodigdheden salade:

200 gram verse spruitjes, gehalveerd
- 1/2 verse pompoen, in kleine blokjes
- 1 grote verse pastinaak, in keine blokjes
- 2 eetlepels verse cranberry's
- 3 eetlepels gembersiroop
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 theelepel komijnpoeder
- 100 gram hele boerenkoolbladeren

Benodigdheden kabeljauw:

- 600 gram kabeljauwfilet
- 2 grote tenen knoflook, geperst
- 12 klein trostomaten
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Vers gemalen chilipeper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden en leg op een bakplaat een stuk bakpapier;
2. Doe alle stukjes pompoen in een bak en voeg 2 eetlepels gembersiroop toe, hussel dit goed door elkaar en leg het aan een kant van de bakplaat;
3. Voeg aan dezelfde kom de spruitjes en komijn toe en hussel dit ook goed door elkaar, leg het mengsel aan de andere kant van de bakplaat;
4. Leg de blokjes pastinaak in het midden en schuif de plaat 15 minuten in de voorverwarmde oven;
5. Bereid ondertussen de kabeljauw. Meng de olijfolie met de knoflook, komijn, citroensap, tijm en wat chilipeper;
6. Bestrooi de kabeljauw met zout en bestrijk het rondom met het oliemengsel. Leg de kabeljauw in een niet te grote lage ovenschaal;
7. Kruis de tomaten op de bolle kant in en zet ze met de bolle kant vaar boven rond de kabeljauw;
8. Schep de rest van het oliemengsel over de tomaten en de kabeljauw;
9. Plaats na 15 minuten ook de kabeljauw in de oven en draai de groentes een keer om;
10. Laat het geheel nog 20 minuten gaar worden;
11. Rooster ondertussen de pompoenpitten 5 minuten in een droge koekenpan en zet apart;
12. Scheur de boerenkool in grove stukken. Doe de helft hiervan alvast in een grote schaal. Voeg de laatste 8 minuten de andere helft van de boerenkool toe aan de groenten in de oven;
13. Voeg alle groenten uit de oven toe aan de boerenkool in de salade schaal en voeg als laatste nog een beetje gembersiroop toe. Hussel goed met de pompoenpitten en cranberry's;
14. Jouw warme gezonde maatlijd is klaar. Eetsmakelijk!

 

Landgoedhotel in Barchem

Landgoedhotel Woodbrooke Barchem is dé plek om te genieten, te ontspannen, te overnachten, te feesten en te vergaderen. Het is een prachtige locatie in de bossen van de Achterhoek.

Het recept is beschikbaar gesteld door:

Woodbrooke

Bekijk hier de mogelijkheden!