Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Kalfslapjes op z'n Romeins

Recept

Kalfslapjes op z'n Romeins

Bij Univé Oost vinden we vers en gezond eten belangrijk. Daarom inspireren we jou met lekkere verse recepten voor jou en je gezin! Wat eet jij vandaag? Op deze pagina vind je het recept voor Kalfslapjes op z'n Romeins. Héérlijk als hoofdgerecht én gezond! 

Benodigdheden (4 personen) :

100 gram dun gesneden Serrano ham
- 500 gram kalflapjes
- Verse blaadjes Salie
- Bloem
- Vers gemalen zout en peper
- 40 gram boter
- 1 eetlepel olfijolie
- 40 milliliter droge witte wijn

Bereidingswijze:

1. Sla de kalfslapjes indien nodig wat platter, ze moeten zo dun zijn dat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden;
2. Verdeel de Spaanse Serrano ham over de kalfslapjes en leg hier één of twee blaadjes salie bovenop. De ham moet net iets kleiner zijn dan het vlees;
3. Rol de kalfslapjes op en steek er een tandenstoker in de lengte doorheen;
4. Pak een beslagkom en meng de bloem, peper en zoet door elkaar;
5. Rol het vlees door de bloem;
6. Verhit de helft van de boter en de olijfolie in een grote bakpan totdat het schuim van de boter wegtrekt;
7. Bak het vlees in de hete olie en boter totdat het goudbruin is;
8. Verwarm de wijn in een aparte pan;
9. Voeg de wijn bij het vlees en laat het 4 minuten op een hoog vuur inkoken;
10. Haal het vlees uit de pan en leg het op een voorverwarmde schaal, verwijder de tandenstoker;
11. Laat de achtergebleven vloeistof even intrekken om de smaken te laten mengen;
12. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft;
13. Voeg zo nodig nog wat zout of peper toe. Serveer de saus bij het vleesgerecht;
14. Tadaa! Jouw vleesgerecht is klaar. Eetsmakelijk!

 

Tapasrestaurant in Delden

Restaurant Casa de Tapas is het sfeervolle en hippe Tapas restaurant in hartje Delden. Je kunt er heerlijk genieten van lekkere wijn, cava, cocktails en tapas. Laat je verrassen!

Het recept is beschikbaar gesteld door:

Casa de Tapas

Bekijk hier het volledige menu!