Univé-pand Varsseveld wordt Ondernemerscentrum – Verzekeringswinkel blijft in Varsseveld

Heersink Vastgoed heeft per januari het pand van Univé aan de Borchgraven in Varsseveld gekocht. Univé huurt de winkelruimte voor een lange periode terug van Heersink. De kantoorruimtes worden verbouwd tot een Ondernemerscentrum. De eerste ondernemers hebben inmiddels ruimten gehuurd bij Heersink.

 

Eric Heersink (48) woont sinds twee jaar in Varsseveld en is ondernemer in de ICT branche. Zelf had Heersink de behoefte aan een kleinschalige representatieve ruimte, maar die was niet of nauwelijks beschikbaar in Varsseveld. Toen het Univé-pand te koop stond, heeft hij gekozen om dit te gaan verwerven en de overige meters te verhuren. “Een tip van een bekende leidde tot de aankoop. Ik huur voor mijn eigen investeringsbedrijf enkele ruimten. Ook de Univé-winkel blijft gevestigd in het Ondernemerscentrum. Er is echter nog zo’n 800 vierkante meter beschikbaar, dus we kunnen nog even vooruit. Er komt een aparte ingang voor het bedrijfsverzamelgebouw, naast de Univé ingang. Intern gaan we verbouwen, zodat er ruimtes komen waar meerdere kleinere ondernemers, één of enkele werkplekken kunnen huren. Ook worden er twee aparte secties gecreëerd voor wat grotere bedrijven die tot 10 werkplekken nodig hebben. Doordat het gebouw een publieksfunctie heeft, is er een grote centrale ruimte beschikbaar voor overleggen en vergaderingen. Daarnaast zijn er nog enkele gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een gezamenlijke kantine en opslagruimten in het volledig onderkelderde gebouw,’’ aldus Heersink.

 

Reden verkoop pand

In Varsseveld deden geruchten de ronde dat de Univé-winkel na verkoop van het pand zou sluiten. Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur van Univé Oost, ontzenuwt het gerucht: “Zoals Eric al vertelt, blijft onze Univé-winkel gevestigd in het Ondernemerscentrum.” Op de vraag waarom het pand is verkocht, geeft Haandrikman aan: “Sinds de fusie van Univé Oost met Univé Twente in 2011 is de behoefte aan kantoorruimte binnen Univé Oost afgenomen. Het gehele pand in Varsseveld werd te groot voor ons. Redenen hiervoor zijn een krimp in de personele bezetting, centralisatie van werkzaamheden en nieuwe werkvormen, zoals thuiswerken en flexwerken. Ook maken onze klanten in toenemende mate gebruik van andere communicatiekanalen dan alleen onze winkel. Denk hierbij aan het telefonisch afsluiten van verzekeringen, het vergelijken van premies via de website en de Univé App.” Haandrikman benadrukt tot slot: “U blijft dus van harte welkom bij de Univé-winkel in Varsseveld!”.

 

Naam Ondernemerscentrum

Een nieuwe naam is er nog niet voor het Ondernemerscentrum. ‘’Ik word al wel regelmatig getipt”, lacht Heersink. “Ik sta open voor ideeën. De buitenkant van het gebouw wordt binnenkort enigszins gerestyled, zodat het iets opvallender wordt in het straatbeeld. Er komt nieuwe reclame aan de straatzijde, zodat bedrijven die ruimten huren ook aan de buitenzijde zichtbaarheid krijgen. Een iets creatievere naam dan Ondernemerscentrum Varsseveld is dan wel op zijn plaats.’’

 

Bijschrift foto: V.l.n.r. Clemens Wekenborg (Univé Varsseveld), Eric Heersink (Heersink Vastgoed), Jeroen van der Linden (Univé Varsseveld) en Claudi Greven (Univé Varsseveld).