Bij Univé nemen risicomanagement en compliance een belangrijke plaats in. Dit vakgebied is voortdurend in beweging. Daarom werken wij continu aan versterking en verbetering. Ben jij deskundig op het gebied van compliance? En houd je van afwisseling? Als specialist in deze functie is geen dag hetzelfde. Je hebt een onafhankelijke functie gericht op het objectief ondersteunen van de Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen en het Management Team van Univé Oost. Je signaleert, adviseert, ondersteunt en monitort omtrent allerlei compliance risico’s. Kortom, een veelzijdige baan met volop ruimte voor eigen inbreng! Uitgedaagd? Misschien hebben wij dan wel dé baan voor jou!

Vacature Compliance officer

Groenlo, 32 uur

Wie zijn wij?

Univé is een coöperatie en dat betekent: risico’s delen. Ook als het even wat minder gaat, dat is waar Univé voor staat. Risico’s verzekeren die onze klanten niet alleen kunnen of willen dragen. Dat geeft rust en zekerheid. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. Univé Oost is één van deze 9 coöperaties. Het werkgebied is Twente, de Achterhoek en de Liemers. Met 13 verzekeringswinkels in het werkgebied, is er voor de klant altijd een adviseur van Univé in de buurt. De ongeveer 110 adviseurs van Univé Oost worden vanuit Enschede en Groenlo regionaal ondersteund door een groep collega’s die zich bezighouden met financiën, marketing, communicatie, P&O, ICT, risk en compliance.

Wat ga je doen?

Vanuit jouw expertise adviseer je de Raad van Bestuur, de Raad van Commissarissen, het Management Team en sta je rechtstreeks in contact met De Nederlandsche Bank. Staan er veranderingen op stapel? Dan schrijf en presenteer jij heldere voorstellen voor nieuw beleid. Je vertaalt wet- en regelgeving in werkbare gedragsregels, richtlijnen, protocollen en procedures. Je toetst onze interne normen, procedures en gedragsregels. Kloppen de afspraken, zijn ze in de praktijk uitvoerbaar en worden ze goed nageleefd? Compliance gaat niet alleen over regels maar uiteindelijk ook over het gedrag van mensen. Deze uitdaging ga jij graag aan!

Jij bent onze expert als het gaat om wet- en regelgeving op het gebied van compliance en integriteit. Je kent de gedragscodes en richtlijnen van de AFM, DNB en het Verbond van Verzekeraars als geen ander. Je houdt actuele ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en wisselt kennis uit met je direct compliance collega en de compliance teams van andere regionale Univé’s.

Wie ben jij?

Je hebt enkele jaren ervaring als Compliance officer. Bijvoorbeeld bij een financiële instelling of een verzekeraar. Je werkt zelfstandig, je bent initiatiefrijk en je kunt praktijkgerichte, onderbouwde adviezen geven. Het is belangrijk dat je bereikbaar en toegankelijk bent voor collega’s en externen. Samenwerken vinden we belangrijk. Want samen bereiken we meer!

Je bent betrokken en volgt de actuele ontwikkelingen die relevant zijn voor onze branche op de voet. Je communiceert helder en duidelijk op verschillende niveaus en kunt vakjargon uitstekend vertalen naar begrijpelijke taal.

Verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Afgeronde, gecertificeerde opleiding voor compliance officer
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving
  • Minimaal 1 jaar werkervaring
  • Diploma WFT Basis, of je bent bereid deze te behalen

Wat bieden wij?

We vragen het nodige, maar stellen daar ook wat tegenover. Een uitdagende en afwisselende functie in een zich snel ontwikkelende organisatie. We stimuleren je volop om je verder te ontwikkelen. Daarbij hebben we aandacht voor elkaar, we hechten waarde aan een prettige werksfeer en een goede samenwerking.

Ook krijg je:

  • Korting op je verzekeringen.
  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (één jaar).
  • Een laptop en mobiele telefoon.
  • Een goed salaris, 13e maand en andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 1 september 2019 naar Wilma van Arkel (Manager P&O) via po.oost@unive.nl. Voor vragen kun je bellen met Bé Reinders (Algemeen directeur), 06 53201135.

Bijzonderheden

Univé kent een screeningsbeleid. Je wordt daarom getoetst op betrouwbaarheid. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.