Ben jij een marketeer met passie voor data? Die onze marketingactiviteiten kan verrijken met nieuwe inzichten vanuit klantdata en slimme klantsegmentatie? Ben jij een teamplayer die daarnaast beschikt over commercieel inzicht en meedenkt over het behalen van onze doelstellingen? Dan hebben wij dé baan voor jou!

Vacature Data(base) Marketeer

Enschede, 32 – 36 uur

Jouw uitdaging

Als Data(base) Marketeer ga je aan de slag met onze data. Je maakt onze (online) marketing effectiever door klantdata in te zetten. Dankzij jou slaan onze marketingcampagnes aan in de markt en voegen deze direct waarde toe aan de commerciële doelstellingen. Dat doe je natuurlijk niet alleen, want je collega’s van het Marketing en communicatie team werken graag met je samen.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Optimaliseren van marketingcampagnes vanuit klantdata. Door het verzamelen van data over klantgedrag op onze kanalen of door relevante externe bronnen te gebruiken.
 • Monitoren van (online) campagnes zodat marketingactiviteiten meteen verbeterd kunnen worden.
 • Het maken van klantselecties voor direct-marketingcampagnes, e-mailmarketing en belacties zodat deze altijd raak zijn.
 • Het formuleren en instellen van klantprofielen voor doelgroepgerichte marktbewerking.
 • Brainstormen met collega’s over passende klantselecties en -segmentatie om marketing persoonlijker en effectiever te maken.
 • Analyseren en evalueren van onze marketingactiviteiten (respons en conversie), en het opstellen van marketingrapportages om het management te informeren.
 • Adviseren van diverse stakeholders binnen de organisatie over klantselecties en segmentaties, zoals onze Campagne marketeer voor een nieuwe campagne.
 • Verbeteren van de datakwaliteit, onder andere door het opsporen en corrigeren van fouten. En het voorstelen van marketingacties ter verbetering.

Wie ben jij?

Je bent klantgericht, je hebt een ondernemende instelling en je bent ambitieus! Je toont oprechte interesse in anderen, werkt goed samen en je denkt in mogelijkheden. Je ziet commerciële kansen, bent oplossingsgericht en zit vol energie. Jouw kennis van data is van toegevoegde waarde, net als je ervaring met datatools en CRM.

Verder vragen we:

 • Meerdere jaren werkervaring als Database marketeer
 • Kennis van MS Office (Acces, Excel en PowerPoint) en Microsoft Dynamics (CRM)
 • Kennis van Power BI, Selligent Marketing Cloud, Google Analytics of Google Tag Manager is een pré
 • Affiniteit met marketing, data analyse, commercie en consumentengedrag
 • Een afgeronde HBO-opleiding
 • WFT Basis diploma of bereid zijn dit te halen
 

Wie zijn wij?

Univé is een coöperatie en dat betekent: risico’s delen. Ook als het even wat minder gaat, dat is waar Univé voor staat. Risico’s verzekeren die onze klanten niet alleen kunnen of willen dragen. Dat geeft rust en zekerheid. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. Univé Oost is één van deze 9 coöperaties. Het werkgebied is Twente, de Achterhoek en de Liemers. Met 15 verzekeringswinkels in het werkgebied, is er voor de klant altijd een adviseur van Univé in de buurt. De ongeveer 125 adviseurs van Univé Oost worden vanuit Enschede en Groenlo regionaal ondersteund door een groep collega’s die zich bezighouden met financiën, marketing, communicatie, P&O, ICT en compliance.

Wat bieden wij?

Een positie met de nodige vrijheid, ruimte en verantwoordelijkheid, binnen een ambitieuze organisatie die volop in beweging is. We hebben aandacht voor elkaar, we hechten waarde aan een prettige werksfeer en een goede samenwerking. We stimuleren je volop om je verder te ontwikkelen.

Ook krijg je:
 • Korting op je verzekeringen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met perspectief voor de toekomst.
 • Een goed salaris, 13e maand en andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Word jij onze nieuwe collega? Stuur je sollicitatiebrief met cv vóór 27 juli 2020 naar Wilma van Arkel (Manager P&O) via po.oost@unive.nl. Voor vragen kun je bellen met Claudia Mossel (Teamleider Marketing en communicatie) via mobiel 06 10007617.

Bijzonderheden

Univé kent een screeningsbeleid. Je wordt daarom getoetst op betrouwbaarheid. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.