Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Ontvang jouw gratis rookmelder!

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht!

Ontdek wat jij kan doen om de brandveiligheid in jouw huis te verbeteren én of jij goed verzekerd bent tegen brand(schade). Ook ontvang je dan jouw gratis rookmelder. Plan nu een afspraak voor een WoonCheck bij de Univé winkel bij jou in de buurt!

Plan een WoonCheck

Bekijk de actievoorwaarden

Ben jij goed verzekerd tegen schade door brand?

Vaak weten mensen niet precies voor welke ongelukken in huis ze nu wel of niet voor verzekerd zijn. Hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd kans op (brand)schade. Mocht het dan toch mis gaan dan zijn er de woonverzekeringen van Univé. Er zijn verschillende mogelijkheden. Bovendien ontvang je bij Univé Oost de eerste 2 jaar een instapkorting van 25% op deze inboedel- en opstalverzekering.

Inboedelverzekering
(met 25% korting)

 

Jouw inboedel goed verzekerd tegen iedere vorm van schade

Met de inboedelverzekering van Univé zijn de spullen in jouw huur- of koopwoning verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm, neerslag, lekkage, vandalisme, cybercriminaliteit en diefstal.

Jouw inboedel verzekeren kan met een van de drie dekkingen: Inboedel Basis, Inboedel All Risk of Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking.

Opstalverzekering
(met 25% korting)

 

Dekt vrijwel elke schade aan jouw woonhuis

Met een opstalverzekering is jouw koophuis verzekerd tegen schade door o.a. brand, storm, neerslag, lekkage, inbraak of een aanrijding. Heb je schade? Dan bieden wij direct hulp.

Kies voor Opstal Basis of verzeker jouw woning met de dekking Opstal All Risk. Ruitbreuk en schade door ongelukjes zijn dan standaard meeverzekerd.

Aansprakelijkheids- verzekering

 

Schade die jij veroorzaakt bij anderen goed verzekerd

Jouw aansprakelijkheid voor een lage premie wereldwijd verzekerd tot een bedrag van € 2.500.000,-. Geen eigen risico

Rechtsbijstandverzekering

 

 

Stel zelf jouw rechtsbijstandsverzekering samen

De rechtsbijstandverzekering bied jou juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Bovendien ontvang je gratis juridisch advies.

Kostbaarhedenverzekering

 

 

Jouw kostbaarheden wereldwijd verzekerd

Met een kostbaarhedenverzekering verzeker je jouw waardevolle spullen wereldwijd tegen beschadiging, diefstal en verlies. De kostbaarhedenverzekering is maatwerk en daarom alleen af te sluiten in combinatie met een Inboedelverzekering van Univé.

Veilig Wonen

 

 

Voorkom en beperk risico’s in en rond jouw woning

Voorkom brand, waterschade of inbraak met de diensten van Veilig Wonen. Beperk en voorkom schade door cv-onderhoud, dakgootreiniging, schoorsteen vegen en een slim alarmsysteem. Al vanaf € 4,25 per maand en zonder onverwachte kosten. Zo hoef je zelf niets meer te regelen en kun je met een gerust hart van huis.

Check de brandveiligeid in jouw huis!

Ramen lappen, kasten opruimen, gordijnen wassen en je hele huis grondig afstoffen; ben jij al begonnen aan de grote voorjaarsschoonmaak? Als je toch al zo goed bezig bent, check dan meteen de brandveiligheid in jouw huis! We geven je in de volgende video en in onze blogs een aantal belangrijke tips.

 

 

Zet de droger nooit aan als je gaat slapen

Wel vaker zette Bart Jansen uit Drempt de droger aan vlak voordat dat hij ging slapen. Maar die ene keer in april dit jaar ging het goed mis. Nog net voordat de rookmelder afging, stonden ze in de bijkeuken, waar de droger in lichterlaaie stond. "Het had geen twee minuten later moeten zijn, of we hadden het misschien niet meer kunnen navertellen…”

Opeens was er vlam in de pan

Nooit weglopen als je staat te koken, is het advies van Annemarie te Grotenhuis uit Dinxperlo. Niet om even iets in de vuilnisbak buiten te gooien en ook niet om te deur open te maken als de bel gaat. Annemarie: “Je denkt, oh dat kan wel even, ik ben toch zo terug. Maar in no time kan de vlam in de pan slaan. Dat is precies wat er bij mij gebeurde…”

Brand ontstaan in de sauna

Op een koude dag in januari 2021 besloot Katrien uit Almelo lekker de sauna in te duiken. Ze liep naar de achtertuin, waar hun sauna onder het afdak van de schuur stond, en stelde de gewenste temperatuur in. Toen ze even later terugkwam om haar saunasessie te starten, belandde ze in een nachtmerrie. Hoe had dit toch kunnen gebeuren?

Brandschade in huis voorkomen

Per dag worden er zo’n 175 meldingen van woningbrand geregistreerd in Nederland. Deze cijfers liegen er niet om. Sta jij weleens stil bij wat je zelf thuis kunt doen om de kans op brand én flinke brandschade te beperken? Wij geven je een aantal tips.

Brand door een elektrische deken

Patrick zat gezellig met zijn gezin op een verjaardagsfeest. Totdat hij werd gebeld door de politie die gealarmeerd was door de buren. “We ruiken brandlucht in je huis, is er iemand binnen?”, vroegen ze. Alleen Damián, hun hond, was achter gebleven...

Voorkom brand in je schoorsteen!

Het branden van hout in je huis is niet helemaal zonder risico. Meerdere keren per jaar rukt de brandweer uit voor schoorsteenbranden. We geven je graag een aantal tips om het risico op een schoorsteenbrand te beperken.

Rookmelders redden levens!

In 61% van woningbranden met een fatale afloop was er geen rookmelder aanwezig. Met werkende rookmelders hadden deze woningbranden misschien heel anders af kunnen lopen. Daarom geven we je een aantal bruikbare tips.