Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Brand door

de sauna

“Binnen 30 minuten waren onze sauna en schuur volledig uitgebrand”

Op een koude dag in januari 2021 besloot Katrien uit Almelo lekker de sauna in te duiken. Ze liep naar de achtertuin, waar hun sauna onder het afdak van de schuur stond, en stelde de gewenste temperatuur in. Toen ze even later terugkwam om haar saunasessie te starten, belandde ze in een nachtmerrie. De sauna stond in lichterlaaie en tot overmaat van ramp vatte ook de schuur vlam. Binnen 30 minuten was alles volledig uitgebrand. Hoe had dit toch kunnen gebeuren?

In paniek

Een houten ventilatieklepje dat in de saunakachel is gevallen, is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van deze brand. Katrien: “Nooit bij stil gestaan dat zoiets kan gebeuren. Ik was op dat moment alleen thuis met de kinderen en raakte helemaal in paniek. In een impuls pakte ik een emmer water, maar zag al snel dat deze brand niet meer te redden viel. Ik belde 112 en binnen 10 minuten stond de brandweer in onze achtertuin.

Het mocht niet baten, wat ging dat vuur snel. Het doet veel met je wanneer je alles voor eigen ogen ziet verdwijnen. Gelukkig was ik zelf ongedeerd en zaten de kinderen veilig binnen. Maar in die 30 minuten flitst er van alles door je hoofd: van ‘ik moet mijn man bellen’ en ‘als de brand maar niet overslaat op de rieten kap van ons huis’.”

"Nooit bij stil gestaan dat zoiets kan gebeuren. Ik was op dat moment alleen thuis met de kinderen en raakte helemaal in paniek".

Hulp van alle kanten

Na het sein 'brand meester' kom je pas echt de realiteit onder ogen. Op dat moment zag ik ook dat de schutting van de buren schade had geleden en onze mooie tuinset niet meer bruikbaar was. Het stelde me gerust dat we bij Univé Oost verzekerd zijn tegen onderverzekering. Maar voor alle inboedel die je hierbij kwijt raakt, krijg je de dagwaarde uitgekeerd. Dat viel wel even tegen. De volgende dag kwam er gelijk iemand langs om de schade op te maken en een paar dagen na de taxatie ging de sloper al aan het werk. Dat had Univé Oost goed geregeld. Evenals het voorschot dat al snel op onze bankrekening stond om nieuwe spullen aan te schaffen.”

Voorzorgsmaatregelen

Inmiddels staan er een nieuwe sauna en een nieuwe schuur. “Nu we dit één keer hebben meegemaakt, hebben we bij de opbouw wel bewuste keuzes gemaakt. Zo hebben we de sauna vrijstaand in de tuin geplaatst en niet meer onder het dak van de schuur. Ook hebben we een brandblusser gekocht, die binnen handbereik staat. De angst is nu weg, maar zo’n ervaring blijft je voor altijd bij…”

De afgebrande schuur en sauna

Profiteer in 2023 van één jaar 25% korting op jouw woonverzekering!

Sluit je in 2023 een nieuwe inboedel- en/of opstalverzekering af? Dan profiteer je één jaar lang van 25% korting. Bereken direct online je premie of maak een afspraak bij één van onze adviseurs. 

Plan een WoonCheck Meer over deze actie