Dit is de lokale website van Univé Oost Mijn Univé Bel 088 3300 300 Maak een afspraak

Preventietips

tegen inbraak

Een inbraak in huis? Dat wilt je liever niet. Wil je die kans op inbraak zo klein mogelijk maken? Neem dan vooraf maatregelen. Wij hebben een aantal preventietips voor jou op een rij gezet. Tips om inbraak te voorkomen.

 1. Op het (nacht)slot
  Ga je (even) weg? Draai dan alle deuren op het nachtslot en sluit de ramen af. Een deur die niet echt op slot is gedraaid, kan met bv. een creditcard eenvoudig worden geopend.

 2. Sleutels
  Laat sleutels niet aan de binnenkant in het slot zitten. Wie de ruit intikt, kan gemakkelijk binnenkomen.

 3. Vakantie
  Ga je op vakantie? Regel dan dat jouw huis bewoond lijkt. Meer hierover lees je in de vakantiechecklist.

 4. Brievenbustouwtje
  Een touwtje uit de brievenbus is niet alleen handig voor jouw kinderen, maar ook voor inbrekers.

 5. Trappen en containers
  Trappen, vuilniscontainers en tuinmeubelen kunnen handige opstapjes voor dieven zijn.

 6. Buitenverlichting
  Plaats buitenverlichting met een bewegingssensor of lichtcel. Dieven voelen zich ’s nachts een stuk ongemakkelijker als er verlichting aanspringt.

 7. Hang- en sluitwerk
  Door goed hang- en sluitwerk (SKG® of politiekeurmerk) maak je het voor inbrekers zo moeilijk om het slot te forceren, dat zij er vaak van afzien.

 8. Dievenklauwen
  Plaats dievenklauwen op deuren en ramen die naar buiten draaien. Hierdoor zijn de scharnierpennen aan de buitenkant niet zo eenvoudig uit de sponning te tikken.

 9. Schuifpui
  Maak jouw schuifpui inbraakveilig door een stok of lat in de rail te leggen. De schuifpui kan dan niet van buitenaf opengeschoven worden.

 10. Tijdschakelaars
  Ga je langere tijd weg? Sluit dan een of meer lampen aan op een tijdschakelaar, zodat jouw huis ’s avonds een paar uur verlicht is.